LA INDEMANA. O masa copioasa de Craciun, gatita de bucatari profesionisti, va poate ajuta sa economisiti timp SOLUTIE. Daca sunteti dispusi sa platiti cel putin 350 de lei, curatenia generala de Sarbatori intra in atributiile „specialistilor” TARIFE. Pentru curatarea unui covor, veti scoate din buzunar 7 lei pe metrul patrat Oferta. Pentru 100 de lei, in ajun de Craciun, vi se livreaza la domiciliu un meniu traditional romanesc, mai ceva ca la restaurant Claudia Voicu, Alexandra Nastase In perioada Sarbatorilor de iarna, romanii aproape ca nu isi mai gasesc timp pentru nimic. In goana dupa cadouri si alegerea bradului, uneori curatenia si pregatirea mesei traditionale de Craciun sunt lasate pe ultima suta de metri. Pentru a scapa de corvoada menajului propriei locuinte si a orelor petrecute in bucatarie, persoanele foarte ocupate, dar si cu venituri peste medie, au ca alternativa firmele specializate in domeniu. Curatenia pentru o garsoniera costa 350 de lei si se efectueaza in opt ore. In bani intra aspirarea covoarelor si a pardoselilor, spalarea gresiei, faiantei, oglinzilor si a chiuvetelor, stersul geamurilor, a tocariei si a usilor, dezinfectarea baii si a bucatariei, precum si lustruirea mobilierului. Pentru un apartament doua camere, aceeasi curatenie costa in jur de 400 de lei, iar pentru trei camere, intre 450 si 550 de lei. In cazul unei vile, pretul menajului facut de profesionisti variaza intre 3,5 si 6 lei pe metru patrat. Daca va decideti sa apelati la o firma specializata, trebuie sa va grabiti si sa va faceti programare cu cel putin o saptamana inainte de data la care doriti sa fie efectuat serviciul. In pretul practicat de firme sunt incluse si produsele de curatare. Cei care doresc sa isi curete doar covoarele o pot face si la spalatoriile auto din Capitala. Pretul pe metru patrat pentru acest serviciu ajunge la sapte lei. Si pentru persoanele care sarbatoresc Craciunul acasa si nu au timp pentru pregatirea mesei festive exista solutii. Firmele de catering va pot livra, la domiciliu, preparate traditionale. Un meniu cu sarmale, caltabos, sorici, muraturi, cozonac si bauturi porneste de la 100 de lei si poate ajunge si la 150 de lei. Daca vreti sa scapati si de aglomeratia din magazine specifica Sarbatorilor de iarna, puteti contacta o firma care, contra cost, va face cumparaturile. Totul se rezolva cu un simplu telefon. Clientul suna, spune de ce produse are nevoie, iar in aproximativ doua-trei ore ii sunt trimise acasa de un curier. Taxele percepute pentru acest serviciu se stabilesc in functie de cantitatea cumparaturilor facute si variaza de la 70 la 100 lei. Conditia este sa se comande produse in valoare de cel putin 150 lei.